Vlaanderen (België) beschikt over diverse filmfinancieringsmechanismen en incentives op verschillende niveaus die makkelijk te combineren zijn.

De Belgische Tax Shelter is van toepassing op het federale niveau. Europese coproducties of producties geïnitieerd binnen het kader van een bilateraal coproductieverdrag tussen België (of één van de gemeenschappen) en een andere staat komen hiervoor in aanmerking.

Het Vlaamse Audiovisueel Fonds (VAF) is het culturele subsidieorgaan van de Vlaamse Gemeenschap gericht op de ondersteuning van lokale producties (film, tv-reeksen en games) en internationale coproducties met Vlaams creatief talent.

Screen Flanders is het economische fonds van het Vlaamse Gewest. Het fonds investeert hoofdzakelijk in internationale coproducties die de lokale audiovisuele industrie stimuleren.

De eerste stap voor een buitenlandse producent om in aanmerking te kunnen komen voor één van bovenstaande steunmaatregelen is het vinden van een lokale coproductiepartner.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte coproductiepartner?

Blader door onze database met testimonials, maak kennis met lokale producenten en ontdek de ervaringen van internationale producenten.

VOFTP.jpg

Vlaamse Onafhankelijke Film & Televisie Producenten