Opnames van nieuw BBC drama Baptiste in België van start

27/07/2018

België en Nederland vormen de komende maanden het decor voor de opnames van het BBC drama Baptiste. De 6-delige televisieserie is een spin-off van het bekende The Missing. De reeks wordt net zoals The Missing gecoproduceerd door het Brusselse CZAR Film & TV en Eén met de steun van Screen Flanders. 

Scenaristen van The Missing Harry & Jack Williams bedachten ook deze spin-off waar de Franse acteur Tchéky Karyo zijn rol herneemt als de norse en koppige inspecteur Julien Baptiste. Deze keer zal hij bijgestaan worden door Tom Hollander (Taboo & The Night Manager) en Jessica Raine (Patrick Melrose & Wolf Hall) maar ook door talent van eigen bodem. Barbara Sarafian (De Dag & Beau Séjour), Boris Van Severen (Belgica & Salamander 2) en Martha Canga Antonio (Over Water & Black) zullen aanzienlijke rollen spelen en de regie van het tweede deel van de reeks is in handen van Jan Matthys (Vele Hemels & In Vlaamse Velden).

Wanneer Julien en zijn vrouw Amsterdam bezoeken, vraagt het hoofd van de politie – die ook nog eens een voormalig vriendinnetje is van Baptiste – om zijn hulp en kennis om een misdrijf op te lossen. Al snel raakt Baptiste verwikkeld in een zaak die hem naar de grimmige onderwereld van de stad brengt.

"Er zal ook een gemengd Brits en Belgisch team achter de schermen werken zoals art director Stijn Verhoeven, make-up ontwerpster Michelle Beeckman en geluidstechnici Stijn Jacobs & Luc Cuveele. Er zullen ongeveer 70 dagen gedraaid worden tot oktober, voornamelijk in Antwerpen en Gent. De steun van Screen Flanders in combinatie met Tax Shelter-investeringen zijn essentieel geweest om het Belgisch aandeel in de financiering van de productie te voorzien." zegt co-producent van CZAR Film & TV Eurydice Gysel.

Hoofdproducer Chris Aird van Two Brothers voegt toe: "Voor ons is België een perfecte plek om Baptiste te filmen, de cultuur is filmvriendelijk en CZAR Film & TV is een deskundig en ervaren co-producent. We zijn erg enthousiast om in de veelzijdige en mooie steden van Antwerpen en Gent te filmen."

Baptiste is een productie van Two Brothers Pictures voor BBC One in samenwerking met all3media International die de reeks internationaal zal verdelen. Belgische co-producers zijn CZAR Film & TV en Eén met de steun van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz. BNP Paribas Fortis Film Finance investeerde als Belgische Tax Shelter-investeerder en de filmcel van de Stad Antwerpen ondersteunde de productie logistiek.