Terug naar archief

Terug naar morgen en Schneider vs. Bax naar Hong Kong

31/03/2016

Terug naar morgen van Lukas Bossuyt beleeft zijn Aziatische premiere op het Hong Kong Internationaal Filmfestival (21 maart – 4 april). Verder vinden we met Schneider vs Bax, ook een Screen Flanders ondersteunde coproductie met Vlaanderen terug in het programma.

Lukas Bossuyts speelfilmdebuut Terug naar morgen krijgt zijn Aziatische première op het filmfestival van Hong Kong nadat hij eerder al te zien was op het Wereldfilmfestival van Montreal. Terug naar morgen volgt de befaamde wetenschapper Viktor die al zijn hele leven gelukkig is met Lena. Op een dag doet hij samen met zijn enthousiaste assistent Titus een baanbrekende ontdekking: ze kunnen e-mails naar het verleden sturen. Maar het verleden, hoe klein de ingreep ook, verander je niet zonder risico's. Frank Van Passel en Ivy Vanhaecke produceerden de film voor Caviar (Black, Paradise Trips)

Verder op het programma vinden we ook een Screen Flanders ondersteunde coproductie met Vlaanderen terug. In Schneider vs Bax van Alex van Warmerdam wordt huurmoordenaar Schneider op zijn verjaardag gebeld voor een spoedopdracht die uitmondt in een gecompliceerde klus. De film werd voor Vlaanderen gecoproduceerd door Eurydice Gysel van CZAR (Waste Land).

Het Internationaal Filmfestival van Hong Kong neemt al jaren aan belang toe in Azië. De Hong Kong International Film Society, verantwoordelijk voor de organisatie ervan, is een onafhankelijke organisatie toegewijd aan de promotie van creativiteit in de kunst en cultuur van film.

Terug naar morgen en Schneider vs Bax konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz. Het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz, investeerde daarnaast ook in beide films.