Terug naar archief

King of the Belgians en Layla M. geselecteerd voor Europees Filmfestival van Les Arcs

09/11/2016

King of the Belgians, de nieuwe film van Peter Brosens en Jessica Woodworth, is geselecteerd voor het Europees Filmfestival van Les Arcs (10-17 december). De film wordt er in het Playtime-programma vertoond. Het met Vlaanderen gecoproduceerde Layla M. van Mijke de Jong maakt deel uit van de Officiële Competitie van het festival.

King of the Belgians wordt in Les Arcs vertoond binnen het Playtime-luik, een verzameling van acht Europese films met een hoog entertainmentgehalte. Peter Brosens en Jessica Woodworth zijn evenmin onbekenden op het festival: naar aanleiding van de Belgische Focus in 2012 werd hun vorige film Het vijfde seizoen er bekroond met niet minder dan drie prijzen. Bovendien werd King of the Belgians dat jaar ook als project in ontwikkeling voorgesteld aan potentiële financiers en coproducenten tijdens de Co-Production Village van Les Arcs.

De uitnodiging voor Les Arcs markeert de 10de selectie voor King of the Belgians dat al een indrukwekkend festivalparcours aflegde sinds de wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. De film wordt op 30 november in de Belgische zalen verwacht.

Tot slot maakt ook Layla M. van Mijke de Jong deel uit van de Officiële Competitie van het festival. De film over een Nederlands meisje van Marokkaanse afkomst die zich aansluit bij een groep radicale moslims werd voor Vlaanderen gecoproduceerd door Menuet.

King of the Belgians is een productie van Bo Films. Beide geselecteerde films konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz.