Terug naar archief

Jan Bultheel en Grid Animation genomineerd voor Cartoon Movie Tributes

22/02/2016

Regisseur Jan Bultheel en animatiestudio Grid Animation zijn beiden genomineerd voor de Cartoon Movie Tributes, de jaarlijkse animatieprijzen die het kruim van de Europese animatie bekronen. Bultheel is met zijn speelfilmdebuut Cafard genomineerd binnen de categorie Regisseur van het Jaar, terwijl Grid Animation samen met de coproducenten van de Screen Flanders ondersteunde Ooops! Noah is Gone... kans maakt binnen de categorie Producent van het Jaar. 

Jan Bultheel is een van de genomineerden als Europees Regisseur van het Jaar met de animatiespeelfilm Cafard. Voor zijn speelfilmdebuut maakte de regisseur gebruik van technieken als motion capture en facial tracking om de bewegingen en mimiek van de acteurs over te zetten naar de animatiefiguren. Bultheel maakt opnieuw gebruik van deze animatietechniek voor zijn tweede speelfilm Canaan, die hij ook tijdens Cartoon Movie zal voorstellen. Producent van beide films is Arielle Sleutel van Tondo Films.

Binnen de categorie Europees Producent van het Jaar vinden we het Gentse animatiebureau Grid Animation terug als de Vlaamse coproducent van Ooops! Noah is Gone... In deze Duits-Luxemburgse-Iers-Belgische animatiefilm slaan twee nestertjes, een zeldzaam dierenras zonder nut, op de vlucht voor de zondvloed. Omdat er voor hen geen plaatsje is op de ark die hen kan redden, proberen ze met behulp van een list toch aan boord te geraken.

De winnaars van de Cartoon Movie Tributes worden gekozen door de meer dan 750 animatieprofessionals die aanwezig zijn op Cartoon Movie, het Europees pitching- en coproductieplatform voor animatie dat dit jaar van 2 tot 4 maart plaatsvindt.

Binnen het programma van Cartoon Movie vinden we dit jaar ook een aantal Vlaamse Screen Flanders ondersteunde (co)producties terug. Zo zullen onder meer de geanimeerde documentaire Another Day of Life en de familiefilm Richard The Stork worden voorgesteld. Vlaamse coproducent van beide animatiespeelfilms is Walking The Dog.

Cafard en Another Day of Life konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van cultuur Gatz, investeerde ook in CafardOoops! Noah is Gone...Another Day of Life en Richard the Stork.