Terug naar archief

D’Ardennen in de running voor publieksprijs in Glasgow

26/01/2016

Robin Pronts speelfilmdebuut D’Ardennen is een van de 10 speelfilms die kans maken op de Publieksprijs van het Glasgow Film Festival (17-28 februari). Het speciale programma bestaat uit een selectie eerste en tweede films van veelbelovend jong filmtalent. Naast D’Ardennen zijn ook twee Screen Flanders ondersteunde coproducties met Vlaanderen te zien in de Schotse stad.

D’Ardennen maakt naast de Publieksprijs-selectie ook deel uit van het programmaluik Pioneer, een verzameling werk van filmmakers die net uit de startblokken geschoten zijn met een eerste of tweede film, maar morgen misschien een Oscar of Gouden Palm op de schouw mogen zetten. Het programma bevast naast Pronts donkere thriller over twee broers verder titels als het voor een Oscar genomineerde Mustang uit Frankrijk, The Daughter met Geoffrey Rush en Sam Neill en James White met Cynthia Nixon en Christopher Abbott.

Binnen het luik CineMasters staan nog twee coproducties met Vlaanderen geprogrammeerd. Naast Jaco Van Dormaels surreële komedie Le tout nouveau testament, een coproductie met Caviar, is er zo Eisenstein in Guanajuato van Peter Greenaway, gecoproduceerd door Potemkino

D’Ardennen is een productie voor Savage Film (The Land of the EnlightenedRundskop) naar een scenario van Robin Pront en Jeroen Perceval. De film kon, net zoals Le tout nouveau testament rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. D’ArdennenEisenstein in Guanajuato en Le tout nouveau testament werden bijkomend ook ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en Vlaams minister van Cultuur Gatz.