Terug naar archief

Charlie en Hannah gaan uit naar Rotterdam

09/01/2018

Charlie en Hannah gaan uit, de debuutfilm van Bert Scholiers met Evelien Bosmans, Daphne Wellens en Frances Lefebure in de hoofdrollen, is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (24 jan-4 feb). De film zal er vertoond worden in het Limelight-programma.

 

Charlie en Hannah gaan uit volgt een nacht in het bestaan van twee praatgrage jongedames van midden de twintig. Het is een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, doorspekt met een handvol fantastische ontmoetingen en nachtelijke uitstapjes die alle wetten van de fysica tarten. De regie is van Bert Scholiers en de film werd geproduceerd door Tomas Leyers voor Minds Meet, in coproductie met Altitude 100.

Charlie en Hannah gaan uit ging in wereldpremière tijdens de slotavond van het Film Fest Gent en beleeft in januari zijn internationale première op het Amerikaanse Slamdance. In België brengt de nieuwe distributeur Bedazzle de film op 14 februari in de zalen. In Nederland zal de film verdeeld worden door Windmill Film onder leiding van Wallie Pollé.

Charlie en Hannah gaan uit kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Sven Gatz, in de film.