Terug naar archief

Charlie en Hannah gaan uit naar Slamdance

29/11/2017

Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers is geselecteerd voor competitie op het Slamdance Festival, een van de meest eigenzinnige filmfestivals in de Verenigde Staten. 

Charlie en Hannah gaan uit is een komedie over drie beste vriendinnen op een gemoedelijke avond uit in de stad, met veel magische wendingen en heel veel gin and tonic. De hoofdrollen worden gespeeld door Evelien Bosmans, Daphne Wellens en Frances Lefebure. De regie is van Bert Scholiers en de film werd geproduceerd door Tomas Leyers voor Minds Meet,  in coproductie met Altitude100.

Charlie en Hannah gaan uit krijgt op Slamdance zijn internationale première en is er, onder de internationale titel Charlie and Hannah’s Grand Night Out, geselecteerd voor de fictiecompetitie. De wereldpremière vond plaats tijdens de slotavond van het Film Fest Gent. De nieuwe Belgische distributeur Bedazzle brengt Charlie en Hannah gaan uit vanaf 14 februari 2018 in de zalen.

Het Slamdance Festival werd in 1995 door een groep onafhankelijke filmmakers opgericht als alternatief voor het gevestigde Sundance Festival in dezelfde stad. Het filmfestival richt zich in de eerste plaats op jong talent en films met beperkte productimiddelen. De competities van Slamdance staan open voor eigenzinnige debuutfilms gemaakt met een budget van minder dan 1 miljoen dollar en zonder Amerikaanse distributeur. Naast de officiële competities worden er op Slamdance ook een publieksprijs en een Spirit of Slamdance Award uitgereikt. De 24ste editie van het Slamdance Film Festival vindt gelijktijdig met Sundance Festival plaats, van 19 tot 25 januari in Park City, Utah.

Charlie en Hannah gaan uit kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Sven Gatz, in de film.