Terug naar archief

Cafard in competitie op Holland Animation Film Festival

17/02/2016

Jan Bultheels animatiefilm Cafard maakt deel uit van internationale speelfilmcompetitie van het Holland Animation Film Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 16 tot 20 maart in Utrecht.

Bultheels speelfilmdebuut Cafard vangt aan in het jaar 1914. Terwijl Jean Mordant de wereldtitel worstelen behaalt, wordt zijn dochter Mimi in Oostende verkracht door Duitse soldaten. Jean zweert het onrecht te wreken en neemt dienst bij het prestigieuze ACM-korps - de allereerste pantserdivisie ter wereld - en wordt zo meegesleurd in een dramatische odyssee rond de wereld die zijn wereldbeeld voorgoed zal hervormen.

De film is een van de negen speelfilms binnen de internationale competitie van het Holland Animation Film Festival. Cafard krijgt daarmee zijn Nederlandse première nadat hij eerder al te zien was in onder meer Oostende, Busan, Montréal, Gijón en Arras. Arielle Sleutel produceerde de film voor Tondo Films.

Cafard kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz, ook in de film.