Terug naar archief

Belgische release voor Grand Prix winnaar A Quiet Passion

02/11/2016

A Quiet Passion, de Grand Prix winnaar van het 43e Film Fest Gent is vanaf vandaag te ontdekken in de bioscoop. Deze Emily Dickinson biopic van de Britse regisseur Terence Davies (The House of Mirth, Sunset Song, Of Time and the City)  met Cynthia Nixon (Sex and the City) in de hoofdrol, werd grotendeels in Vlaanderen gedraaid en gecoproduceerd voor Vlaanderen door Peter De Maegd van Potemkino.

De film, die in februari in wereldpremière werd voorgesteld op Internationaal Filmfestival van Berlijn en tevens te zien was op o.m. het filmfestival van San Sebastian en Toronto, werd twee weken geleden bekroond op het 43e Film Fest Gent met de Grand Prix voor Beste Film.

Deze prijs wordt nu gevolgd door een release van de film in België door Vlaams co-producent Potemkino.

A Quiet Passion brengt het verhaal van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson, een rebelse en onafhankelijke vrouw die haar tijd sterk vooruit was en wiens krachtige maar tegelijkertijd ook verheven poëzie pas na haar dood ontdekt en gewaardeerd werd. De Britse regisseur Terence Davies schreef het scenario en is met A Quiet Passion aan zijn achtste speelfilm toe.

A Quiet Passion is een productie van het Britse Hurricane Films van Roy Boulter en Sol Papadopoulos. Peter De Maegd van Potemkino coproduceerde de film voor Vlaanderen. Hij kon daarbij rekenen op een investering van Screen Flanders.