Het smelt in Sundance

Veerle Baetens' speelfilmdebuut Het smelt ging in wereldpremière op Sundance, waar actrice Rosa Marchant de juryprijs voor Beste Acteerprestatie won.

Het smelt
Het smelt

De acht bergen in de bioscoop

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch wonnen met 'Le otto montagne' (De acht bergen) de Prix de Jury op het Filmfestival van Cannes. Ontdek de film nu in jouw cinema.

De acht bergen
De acht bergen

Zillion scoort in de bioscopen

Zillion
Zillion still

Flanders, we are locations

De mooiste filmlocaties in Vlaanderen

Ontdek onze locatiedatabase
City Theatre
Landscape Brugge stadsschouwburg 1_preview.jpg
left
right

Jouw coproductiepartner

Screen Flanders is het eerste aanspreekpunt voor vragen over de realisatie van audiovisuele creaties in het Vlaamse Gewest (België). Het biedt financiële ondersteuning via het economisch fonds en informatie en contacten via het filmloket.

Economisch Fonds

Het Screen Flanders economisch fonds investeert in audiovisuele producties en coproducties die (een deel van) hun budget in het Vlaamse Gewest spenderen. Het fonds beschikt hierbij over een jaarlijks budget van 3,5 miljoen euro.

Filmloket

Het Screen Flanders filmloket biedt informatie aan zowel lokale als internationale filmmakers met betrekking tot location scouting, incentives en audiovisuele faciliteiten in het Vlaamse Gewest.

Belgische Tax Shelter

De Tax Shelter is een efficiënte en transparante fiscale maatregel om de productie van audiovisuele werken in België te stimuleren, en staat open voor zowel Belgische producties als voor in aanmerking komende Europese en internationale coproducties met België.

Internationale Coproducties

Vlaanderen (België) is de coproductieregio bij uitstek met diverse filmfinancieringsmechanismen en incentives op verschillende niveaus die makkelijk met elkaar te combineren zijn.

Wil_DSF0405CharlieDeKeersmaecker
Landscape Kortrijk Vtex-6_preview.jpg
Flanders we are co-production

Testimonials

Zillion still

Celebrating 10 years

image005

Flanders I We Are

The Eight Mountains

The Eight Mountains: a natural co-production

REBEL_1.4.1_1.4.1_preview (1)

From Hollywood to Cannes